O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu cireşe

28 iunie 2013 9:37   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare

1.    Se spală cireşele în apă rece şi se lasă apoi în apă circa 20 de minute pentru a înlătura eventualii “musafiri” nepoftiţi. Se clătesc din nou, se scot sâmburii şi se lasă la scurs într-o sită.2.    Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până la consistenţa unei creme spumoase, se adaugă laptele rece, apoi treptat, făina cernută cu praful de sare şi praful de copt, amestecându-se cu o lingură de lemn. La sfârşit, se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn.3.    Compoziţia obţinută se toarnă într-o formă dreptunghiulara medie unsă şi tapetată cu făină. Deasupra se aşază cireşele scurse bine de zeamă. Se dă la cuptor pentru circa 40-45 de minute. Se taie după răcirea completă şi se serveşte pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie.

Mai multe