O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu cremă de vanilie

17 ianuarie 2018 11:59   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru blat: ● 5 ouă ● 250 g zahăr ● 1 plic zahăr vanilat

● 5 linguri ulei ● 1 praf sare ● esență de rom ● 150 g făină

● 2 linguri cacao ● 50 ml brandy

Pentru cremă:

● 1 plic budincă de vanilie ● 150 g unt

● 1 lingură cacao

Pentru glazură: ● 2 tablete ciocolată neagră

● 2 tablete ciocolată albă ● 400 g unt

Pentru decor: ● ciocolată neagră și albă rasă

Pentru blat, bați albușurile spumă, apoi adaugi zahărul tos și cel vanilat. Separat, amesteci gălbenușurile cu ulei, sare și esență de rom. Treptat, combini cele două compoziții. Adaugi în ploaie făina și cacaua. În cuptorul preîncălzit, pui compoziția pentru blat într-o formă de cozonac și o lași până trece testul scobitorii.

Pentru cremă, prepari budinca potrivit recomandărilor de pe plic. După ce se leagă, pui și unt. Întinzi crema alternativ peste blatul răcit, tăiat în trei, pe lung și însiropat cu brandy. Păstrezi

 puțină cremă pentru decor pe care o împarți în două. În jumătate de cantitate adaugi cacao.Tai prăjitura pe lat în bucăți groase. Le glazurezi cu ciocolată albă și cu ciocolată neagră topite pe baie de aburi cu câte 200 de grame de unt fiecare. Cu ajutorul unui poș, decorezi cu cremele păstrate și presari ciocolată rasă.

Mai multe