O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu dovleac
Rețeta gustoasă de azi este prăjitură cu dovleac.
Ingrediente Prăjitură cu dovleac:
Pentru blat: 150 g făină, 40 g cacao, 1 linguriță praf de copt, 80 g unt, 2 linguri zahăr, 60 ml apă; Pentru crema de dovleac: 350 g dovleac plăcintar, 1 banană, 4 linguri amidon de porumb, ½ linguriță scorțișoară, ¼ linguriță nucșoară, ciocolată topită, după gust.
Mod de preparare Prăjitură cu dovleac:
Pentru blat, amesteci făina cernută cu praful de copt, pudra de cacao și zahărul. Adaugi apa și untul topit. Amesteci bine și pui aluatul într-o tavă tapetată. Cureți banana și dovleacul. Le zdrobești cu blenderul până obții un piure. Adaugi amidonul, scorțișoara și nucșoara. Torni crema de dovleac peste aluatul de cacao. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 35-40 de minute. Între timp, topești ciocolata. Când prăjitura este gata și s-a mai răcit puțin, torni ciocolata topită peste ea și o dai la frigider o oră.