O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu fructe

16 februarie 2017 13:55   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă

90 g zahăr

90 g făină

3 linguri cacao

Pentru cremă

300 ml lapte

3 gălbenușuri

1 plic zahăr vanilat

3 linguri zahăr pudră

2 linguri făină

Pentru decor

300 g fructe de orice fel

100 g zahăr

50 ml apă

10 g gelatină

Preparare

1. Pentru blat, mixezi ouăle spumă, apoi le amesteci cu zahărul și continui să le bați încă cinci minute. Adaugi făina amestecată cu pudra de cacao și încorporezi de jos în sus. Aluatul obținut îl torni într-o formă tapetată și-l dai la cuptorul încins 20-25 de minute. Când este gata, scoți blatul din tavă și-l lașă să se răcească.

2. Pentru cremă, amesteci laptele cu zahărul vanilat, le pui pe foc și le ții până se topește zahărul. Când începe să dea în clocot, torni compoziția peste amestecul de gălbenușuri, făină și zahăr pudră. Întreaga compoziție o pui la foc mic și amesteci cu un tel pentru a nu începe să fiarbă. Când crema devine groasă,

o iei de pe aragaz.

3. Peste blatul răcit torni crema și-l dai la frigider. Între timp, prepari jeleul. Într-o cratiţă pui fructele, spălate în prealabil, cu apa și zahărul. Le lași să fiarbă până devin moi. Când ai obținut un sirop, iei

cratița de pe foc, pui gelatina și amesteci până se topește. Torni jeleul peste tort, pe care-l dai la frigider peste noapte.

Mai multe