O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu mere şi nuci
Ingrediente:
50 g unt, 225 g zahăr, 3 ouă, 225 g făină, 1 praf de copt, 125 ml lapte, 1 linguriță cacao; Pentru umplutură: 1 kg mere, 80 g zahăr, 1 linguriță rasă praf de scorțișoară, 200 g nucă măcinată.
Preparare:
Freci untul moale cu zahărul, apoi încorporezi gălbenușurile, unul câte unul. Separat, combini făina cu praful de copt stins. Alternând, adaugi laptele și făina în amestecul de unt. Omogenizezi, urmând ca, la final, să pui și albușurile bătute spumă. Într-o tavă tapetată, răstorni trei sferturi din compoziție. Pentru umplutură, cureți merele de coajă, le dai prin răzătoare și le amesteci cu zahărul. Le călești pe foc mic, până când scade zeama pe care o lasă. La final, adaugi nuca și scorțișoara, după care le întinzi peste aluatul din tavă. Înainte de a turna în tavă compoziția rămasă, o amesteci cu cacaua. Dai la copt aproximativ 30 de minute. O porționezi numai după răcire.