O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu pere și cremă de cocos
Reţeta gustoasă de azi este prăjitură cu pere și cremă de cocos.
Ingrediente Prăjitură cu pere și cremă de cocos:
125 g unt, 125 g zahăr, 2 ouă, 175 g făină, 1 ½ praf de copt, 2 pere; Pentru crema de cocos: 150 g fulgi de cocos, 200 ml lapte, 200 ml frișcă lichidă, 100 g zahăr, 30 g unt, 40 g amidon; Pentru sirop: 200 ml apă, 100 g zahăr, 2 linguri coniac; Pentru decor: 100 g ciocolată, 2 pere.
Pentru aluat, bați untul moale cu zahărul până obții o cremă. Separat, bați cu furculița ouăle, apoi le adaugi în crema de unt și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt. Descojești perele, le cureți de semințe și le feliezi. Torni jumătate din aluat într-o tavă tapetată. Adaugi feliile de pere și torni restul de aluat. Coci prăjitura aproximativ 50-60 de minute la 180 °C. Pentru cremă, amesteci fulgii de cocos cu zahărul și cu laptele călduț. Lași compoziția deoparte o oră. Ulterior, adaugi frișca lichidă, amidonul, o pui la foc mic și o amesteci până se îngroașă. Pentru sirop, combini zahărul cu apa și cu coniacul. Pui amestecul pe foc până se topește zahărul. Blatul ușor răcit îl însiropezi și-l lași să se răcească complet. Topești ciocolata pe baie de aburi. Cureți perele de semințe și le feliezi. Peste blatul rece pui crema de cocos. Decorezi prăjitura cu ciocolată topită și cu felii de pere.