O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu vanilie şi nuci

16 octombrie 2016 13:37   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru blat

2 ouă

200 g zahăr

200 g unt

600 g făină

1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu

1 linguriţă oţet

200 ml lapte călduţ

100 ml ulei

1 praf sare

Pentru crema de nucă

200 g zahăr

150 g mieji de nuci zdrobiţi

100 ml ulei

Pentru umplutură

1 plic budincă de vanilie

200 g dulceaţă zmeură

Preparare

1. Într-un vas încăpător, pui făina cernută şi zahărul. Torni, în fir subţire, laptele călduţ, amesteci şi pui sarea, uleiul şi ouăle. Într-un bol, stingi bicarbonatul cu oţet şi-l adaugi în compoziţie. Topeşti untul şi-l torni în aluat. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată.

2. Separat, prepari crema de nucă. Topeşti zahărul, adaugi miejii de nuci, amesteci bine şi iei de pe foc. Torni uleiul şi omogenizezi bine ingredientele.

3. Torni peste aluat crema de nucă. Dai tava la cuptorul încins 30-40 de minute sau până când trece testul scobitorii. Între timp, prepari budinca de vanilie conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

4. Scoţi blatul din cuptor şi-l tai în două foi, pe lungimea lui. Le ungi cu dulceaţă de zmeură, pe partea albă, cu miez. Fii atentă, foaia cu crusta de caramel şi nuci trebuie pusă deasupra!

5. Cu un poş, întinzi budinca de vanilie pe foaia de dedesubt şi pui deasupra a doua foaie unsă pe interior cu dulceaţă. Ca să îţi fie mai uşor s-o aşezi, o poţi tăia, dacă vrei, în două. Laşi prăjitura la frigider peste noapte.

Mai multe