O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură fină

28 decembrie 2016 12:38   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru blat

500 g făină

200 g unt

250 g zahăr

1 linguriţă bicarbonat

2 ouă

500 g smântână

Pentru cremă

1 kg smântână cu 30% grăsime

150 g zahăr

200 g caju sfărâmat

Preparare

Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi smântâna şi continui să baţi. Topeşti untul şi-l torni peste compoziţia de ouă împreună cu făina şi bicarbonatul. Amesteci până se omogenizează toate ingredientele, iar aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit

la 170 °C aproximativ 30 de minute sau până trece testul scobitorii.

Între timp, prepari crema. Baţi smântâna cu zahărul până se îngroaşă. Blatul răcit îl tai în trei părţi egale şi ungi fiecare bucată de blat cu crema de smântână. Decorezi prăjitura cu caju măcinat.

Mai multe