O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură Mickey Mouse

3 aprilie 2014 7:55   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente1 ½ plic drojdie uscată450 g făină 150 g iaurt 50 ml ulei 180 g zahăr 6 ouă 1 lingură nucă de cocos 1 linguriţă coajă portocală rasăPentru decor: ½ plic budincă vanilie 100 g alune sfărâmate 30 g nucă de cocos rasăbombonele ciocolată sau ciocolată de menaj

Preparare

1.    Pentru blat, amesteci ingredientele în ordinea menţionată. Le omogenizezi până se dizolvă zahărul.

2.    Ai nevoie de două forme rotunde. Una va fi capul şoricelului, iar din cealaltă decupezi urechile. Ungi formele cu unt, torni compoziţia de la punctul 1 şi coci în cuptorul bine încins. Le laşi să se răcească şi le scoţi din formă. Scobeşti interiorul blatului lăsând o margine de 2 cm. Acesta va fi capul şoricelului în care pui budinca.

3.     Amesteci alunele sfărâmate cu budinca preparată conform indicaţiilor de pe plic. Cu crema obţinută umpli blatul scobit şi ungi lateralele prăjiturilor. Le aşezi astfel încât să obţii un cap şi două urechiuşe. Nivelezi budinca şi pudrezi capul cu nucă de cocos, iar urechile cu ciocolată rasă. Cu bombonele şi ciocolată „construieşti” nasul, ochii şi gura şoricelului.

Mai multe