O reţetă gustoasă pe zi: Răsucită cu pere și coacăze

19 septembrie 2014 14:47   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat:

500 g făină

100 g zahăr

250 ml lapte

2 ouă

40 g drojdie

70 g unt

Pentru umplutură

200 g gem caise

3 pere

½ lămâie

100 g miez nucă

150 g stafide

80 g coacăze

Preparare

1. Din drojdie, puţin lapte cald şi o parte din zahăr se prepară maiaua. Amestecă uşor făina, zahărul, ouăle, laptele cald şi maiaua, adaugă untul încălzit şi frământă un aluat moale. Lasă-l la crescut într-un loc cald aproximativ 40 de minute.

2. Frământă din nou aluatul şi întinde-l într-o foaie de 30x40 cm, cu grosimea de 2 cm. Taie aluatul în trei fâşii.

3. Pune deoparte două linguri de gem, iar restul încălzeşte-l şi adaugă în el stafidele şi nucile tăiate. Cu acest amestec se ung cele trei fâşii de aluat.

4. Curăţă perele de coajă şi de sâmburi şi taie-le bucăţele, pe care le pui pe foi de aluat, Stropeşte-le cu zeamă de lămâie şi rulează-le.

5. Taie fâşiile pe jumătate pe lăţime şi pune‑le în forma unsă încolăcindu-le. Presară deasupra câteva coacăze, unge cu gemul rămas şi lasă prăjitura să crească într-un loc cald 15 minute. Coace în cuptorul preîncălzit la foc potrivit 20 de minute, apoi la foc mic încă 30 de minute. Scoate prăjitura din formă după ce s-a răcit.

Mai multe