O reţetă gustoasă pe zi: Ravioli cu sos de roşii
IngredientePentru aluat:300 g făină1 ceşcuţă ulei1 cană cu apăsarePentru umplutură:400 g spanac congelat1 ceapă½ pachet margarină de gătitsarePentru sos:1 cutie de roşii conservate în bulion3 căţei de usturoisare, piper, busuioc
Preparare
1. Pentru aluat amesteci ingredientele menţionate şi lucrezi un aluat elastic. Îl strângi asemenea unei bile şi îl laşi deoparte până faci umplutura.
2. Pentru umplutură căleşti ceapa în margarină şi după ce s-a înmuiat adaugi spanacul congelat. Datorită apei pe care şi-o lasă spanacul, acesta se va înăbuşi odată cu ceapa. Pui sare după gust.
3. Din aluat întinzi o foaie subţire pe care, din 5 în 5 cm, pui câte o linguriţă cu spanac dar, atenţie!, numai pe o jumătate a foii. Cu cealaltă jumătate liberă vei acoperi partea cu umplutura şi presezi uşor pe lângă rândurile de spanac. Mai apeşi uşor şi tai astfel încât să obţii pătrate cu spanac.
4. Pui apă cu ulei la fiert şi când clocoteşte pui raviolii să fiarbă. Când se ridică, sunt fierţi şi îi scoţi cu o spumieră.
5. Într-o lingură de margarină pui usturoiul să se călească şi după 1-2 minute pui roşiile fărâmiţate. Laşi să dea două clocote şi gata.
6. Serveşti ravioli cu sosul de roşii şi busuioc, după gust.