O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă cu alune şi ghimbir

17 septembrie 2013 9:27   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare1. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se sotează în puţin ulei până când ceapa devine sticloasă. Se adaugă alunele, ghimbirul şi nucşoara şi se lasă 2-3 minute, la foc mediu. Se ia vasul de pe foc şi se condimentează cu sare, după gust. Se adaugă pătrunjelul tocat şi pesmet cât să se “lege“ amestecul.2. Se întinde carnea cu un cuţit şi se bate puţin cu un ciocan de şniţele. Se presară sare, după gust, se întinde umplutura pe toată suprafaţa şi se rulează carnea strâns. Se aşază crenguţe de rozmarin pe ruladă şi se leagă cu sfoară alimentară. 3. Se aşază rulada în tavă, se stropeşte cu puţin ulei, se toarnă vinul amestecat cu puţină apă şi se coace în cuptorul preîncălzit 40-50 minute. Se mai stropeşte din când în când cu sosul din tavă. Se taie după ce s-a răcit puţin şi se serveşte cu o garnitură de cartofi.

Mai multe