O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă cu dovlecei

18 august 2017 12:42   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

1 dovlecel

1 lingură bulion

1 piept de pui tocat

1 ceapă

3 căței de usturoi

2 ouă

150 g bacon (8 felii subțiri)

1-2 linguri ulei

4-5 roșii mari

sare

piper

Preparare

Speli dovlecelul și îl tai pe lung cu un cuțit ergonomic (8 felii). Îl lași deoparte, deocamdată. Ceapa tăiată și usturoiul zdrobit le călești în ulei până capătă o culoare aurie, apoi adaugi carnea. Pui bulionul, mai lași puțin și iei tigaia de pe foc. și lași la răcit. Adaugi ouăle, sare și piper după gust. Amesteci bine. Pui o felie de bacon, apoi o felie de dovlecel, câteva linguri de compoziție și rulezi. Dacă nu stă prins ruloul, folosești o scobitoare. Repeți procedeul și cu celelalte felii de bacon și dovlecel. Rulourile le așezi pe verticală într-un vas tapetat. Roșiile curățate de coajă le dai prin răzătoare și torni compoziția peste rulouri. Dai la cuptor 25-30 de minute. Din când în când, iei cu lingura sos din vas și torni peste rulouri. La final, scoți scobitorile.

Mai multe