O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă cu șuncă

15 mai 2018 12:33   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru aluat: 140 g unt, 120 g făină, 300 ml lapte, 4 ouă, sare; Pentru umplutură: 100 g unt, 1 lingură muștar, 200 g șuncă, 1 ardei roșu, sare, piper.

Preparare:

Torni treptat laptele rece și amesteci încontinuu. Pui pe rând ouăle în compoziție, le omogenizezi și adaugi un praf de sare. Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o lași la cuptorul deja încălzit 30 de minute. Când este gata, o răstorni peste altă foaie de copt și o rulezi bine. Pentru umplutură, lași untul să se încălzească la temperatura camerei, adaugi muștarul, sare și piper după gust, ardeiul tocat și le amesteci bine. Desfaci rulada și întinzi umplutura pe toată suprafața, apoi așezi șunca. Rulezi la loc, o învelești în folie alimentară și o păstrezi la rece până în momentul servirii.

Mai multe