O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă cu varză şi praz

12 septembrie 2016 16:39   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

450 g făină

2 ouă

200 g unt

½ linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă oţet

sare

Pentru umplutură

½ varză albă

1 tijă praz

200 g kaizer

1 ardei iute verde

ulei

sare

piper

boia dulce

Pentru decor:

1 praf sare grunjoasă

1 linguriţă

chimen

1 gălbenuş

Preparare

1. Într-un bol, freci untul cu ouăle, apoi adaugi în ploaie făina amestecată cu sarea şi bicarbonatul de sodiu. Stingi cu puţin oţet şi frămânţi un aluat, pe care-l acoperi cu un prosop, şi-l dai deoparte 30 de minute.

2. Cureţi varza şi o dai prin răzătoare, apoi o căleşti împreună cu prazul tăiat rondele subţiri, în puţin ulei. Adaugi sare şi piper, puţină boia dulce şi laşi să se răcească. Separat, perpeleşti 2 minute şi bucăţelele de kaizer, împreună cu ardeiul iute, feliat mărunt, iar la sfârşit, le amesteci cu varza.

3. Întinzi aluatul în foaie nu foarte groasă, aşezi amestecul de varză şi kaizer şi rulezi strâns.

4. Pui rulada într-o formă de chec, o înţepi din loc în loc cu o furculiţă, o ungi cu gălbenuş şi presari sare grunjoasă şi seminţe de chimen. Laşi la cuptor 40 de minute.

Mai multe