O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă de carne cu ciuperci

16 decembrie 2016 11:42   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

1 kg pulpă de porc

500 g ciuperci

cimbru

3 căţei de usturoi

50 g unt

2 ouă

1 ceapă

sare

piper

 10 felii bacon

2 linguri ulei

Preparare

Topeşti untul şi adaugi ciupercile spălate, ceapa tocată, sarea, piperul şi căţeii de usturoi. Ţii pe foc mic până scade zeama, dai deoparte să se răcorească şi împarţi ciupercile în jumătate. O parte dintre ele le mixezi, apoi adaugi ouăle şi amesteci.

Tai carnea într-o felie subţire şi o baţi cu ciocanul ca să se frăgezească, apoi o condimentezi după gust. Întinzi compoziţia de ciuperci cu ou, rulezi şi pui deasupra feliile de bacon. Legi cu sfoară alimentară şi aşezi rulada în tava unsă cu ulei. Acoperi cu folie de aluminiu şi ţii la cuptor 40-50 de minute.

Scoţi folia şi laşi să se rumenească, având grijă să stropeşti din când în când cu sosul format în tavă. Serveşti rulada cu ciupercile rămase.

Mai multe