O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă de carne cu ciuperci
Ingrediente
1 kg pulpă de porc
500 g ciuperci
cimbru
3 căţei de usturoi
50 g unt
2 ouă
1 ceapă
sare
piper
10 felii bacon
2 linguri ulei
Preparare
Topeşti untul şi adaugi ciupercile spălate, ceapa tocată, sarea, piperul şi căţeii de usturoi. Ţii pe foc mic până scade zeama, dai deoparte să se răcorească şi împarţi ciupercile în jumătate. O parte dintre ele le mixezi, apoi adaugi ouăle şi amesteci.
Tai carnea într-o felie subţire şi o baţi cu ciocanul ca să se frăgezească, apoi o condimentezi după gust. Întinzi compoziţia de ciuperci cu ou, rulezi şi pui deasupra feliile de bacon. Legi cu sfoară alimentară şi aşezi rulada în tava unsă cu ulei. Acoperi cu folie de aluminiu şi ţii la cuptor 40-50 de minute.
Scoţi folia şi laşi să se rumenească, având grijă să stropeşti din când în când cu sosul format în tavă. Serveşti rulada cu ciupercile rămase.