O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă în aspic

1 decembrie 2014 11:38   Rețete
Ultima actualizare:

  • Ingrediente
  • 300 g şuncă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 2 linguri de mazăre conservată
  • 2 castraveciori muraţi
  • seminţe de anason
  • 10 g gelatină
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lămâie
  • frunze de ţelină
  • sare
  • piper

Preparare

Fierbi morcovii şi ţelina în apă cu sare, strecori legumele şi fierbi din nou zeama. Adaugi o foaie de dafin şi usturoiul zdrobit, după care strecori din nou zeama şi adaugi gelatina dizolvată, în prealabil, în puţină supă rece.Tai morcovii, ţelina şi castraveciorii muraţi cubuleţe, le amesteci cu mazărea şi condimentezi, după gust, cu sare şi piper.Tai şunca felii subţiri, le aşezi, una lângă alta, pe o planşetă, petrecând puţin capetele, unul peste altul, formând un dreptunghi cu laturile de 20, respective 30 cm. Torni amestecul de legume, pe mijloc, pe toată lungimea dreptunghiului şi rulezi cât mai strâns stratul de şuncă, formând o ruladă, pe care o aşezi într-o formă de chec.Torni aspicul peste ruladă, presari deasupra seminţe de anason şi o laşi la rece până a doua zi. O serveşti tăiată felii mai groase, decorată cu frunze verzi de ţelină şi cu felii de lămâie.

Mai multe