O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă pufoasă cu spanac
Ingrediente
Pentru omletă
5 ouă
100 g făină
30 g unt
500 ml lapte
sare
Pentru umplutură
500 g spanac
300 g telemea de oi
1 lingură de unt
1 praf de nucşoară
piper proaspăt măcinat
Pentru sos
2 ouă
un pahar cu lapte
sare
Preparare
Rumeneşti făina în unt, stingi cu laptele cald, adaugi sare şi laşi să fiarbă la foc mic. Iei vasul de pe foc, adaugi gălbenuşurile, iar la sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia în strat subţire într-o tavă unsă cu unt şi o coci la foc potrivit. O rulezi caldă într-un prosop umezit. Opăreşti spanacul 5 minute în apă cu sare, îl scurgi, îl toci şi îl căleşti în unt. Iei vasul de pe foc, condimentezi cu piper şi nucşoară. Î n t i n z i r u l a d a, o căptuşeşti cu piureul de spanac, presari brânză rasă şi rulezi cu umplutura în interior. O tai în felii groase, pe care le pui într-un vas termorezistent.Amesteci 2 ouă cu restul de lapte şi de sare. Pui amestecul peste rulade şi dai la cuptor 10 minute.