O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă pufoasă cu spanac

17 octombrie 2014 17:27   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru omletă

5 ouă

100 g făină

30 g unt

500 ml lapte

sare

Pentru umplutură

500 g spanac

300 g telemea de oi

1 lingură de unt

1 praf de nucşoară

piper proaspăt măcinat

Pentru sos

2 ouă

un pahar cu lapte

sare

Preparare

 Rumeneşti făina în unt, stingi cu laptele cald, adaugi sare şi laşi să fiarbă la foc mic. Iei vasul de pe foc, adaugi gălbenuşurile, iar la sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia în strat subţire într-o tavă unsă cu unt şi o coci la foc potrivit. O rulezi caldă într-un prosop umezit. Opăreşti spanacul 5 minute în apă cu sare, îl scurgi, îl toci şi îl căleşti în unt. Iei vasul de pe foc, condimentezi cu piper şi nucşoară. Î n t i n z i  r u l a d a, o căptuşeşti cu piureul de spanac, presari brânză rasă şi rulezi cu umplutura în interior. O tai în felii groase, pe care le pui într-un vas termorezistent.Amesteci 2 ouă cu restul de lapte şi de sare. Pui amestecul peste rulade şi dai la cuptor 10 minute.

Mai multe