O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă suculentă

23 septembrie 2014 17:18   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

400 g piept de curcan

250 şuncă

200 g caşcaval

1 legătură ceapă verde

250 ml supă de legume

100 ml vin alb

pătrunjel verde

sare

piper

Pentru garnitură

8 cartofi mici

3-4 morcovi

50 g unt

1 linguriţă de zahăr

Preparare

Taie pieptul de curcan felii dreptunghiulare de 1,5 cm grosime, netezeşte-le uşor cu ciocanul de şniţele, fără a le subţia, pudrează-le cu sare şi cu piper, după gust, şi lasă-le să stea la rece 20 de minute să se frăgezească şi să se condimenteze.Între timp, curăţă cartofii şi fierbe-i întregi în apă cu sare. Separat, curăţă morcovii, taie-i felii şi sotează-i cu unt, un praf de sare şi o linguriţă de zahăr, până ce se înmoaie. Dacă este nevoie, adaugă din când în când câte o lingură de apă caldă.Aşază feliile de carne pe planşetă, „căptuşeşte-le” cu felii de şuncă şi cu caşcaval, iar la mijloc aşază 2-3 frunze de ceapă verde. Rulează cu umplutura în interior, prinde cu scobitori sau cu fire de aţă şi aşază ruladele într-o cratiţă. Toarnă peste ele supa de legume, vinul, adaugă puţină sare şi introdu la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Din când în când, stropeşte ruladele cu sosul din cratiţă.Serveşte ruladele calde, alături de cartofii fierţi şi de soteul de morcovi. Stropeşte-le cu sosul din cratiţă şi presară deasupra pătrunjel verde tocat fin.

Mai multe