O reţetă gustoasă pe zi: Salată cu bacon și năut
2 iulie 2014 15:15
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente 200 g boabe de năut 200 g bacon 1 ardei gras roşu sare piper cimbru proaspăt sau uscat 2 linguri ulei de măsline
Preparare: Cu 12 ore înainte de a-l găti pui năutul să se umfle în apă rece.
A doua zi, scurgi apa şi pui năutul să fiarbă în apă rece. Nu pui sare, căci îl întăreşte la fiert. După ce a fiert, îl strecori şi îl laşi să se răcească.Într-o tigaie încingi uleiul şi prăjeşti feliile subţiri de bacon. Le scoţi pe şervete de hârtie şi în acelaşi ulei pui ardeiul tăiat fâşii. Îl laşi puţin, doar cât să se înmoaie.Amesteci năutul fiert cu ardeiul, potriveşti gustul de sare şi cimbru şi serveşti salata cu felii de bacon presărate cu piper. În funcţie de gust, mai poţi adăuga foarte puțin ulei.