O reţetă gustoasă pe zi: Salată cu hering

17 februarie 2017 12:22   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

400 g cartofi

200 g hering în suc propriu

1 măr

150 g sfeclă roşie

½ bucată fenicul

1 lingură ulei

zeamă de lămâie

½ linguriţă sare

Pentru sos

150 g smântână

100 g maioneză

1 legătură mărar

piper negru

sare

Preparare

1. Speli bine sfecla, o coci în cuptorul încins şi o dai deoparte. Separat, fierbi cartofii în coajă, îi laşi să se răcorească puţin şi îi cureţi, apoi îi tai cuburi. La fel procedezi şi cu sfecla, după ce s-a răcit. Speli şi cureţi feniculul, îl tai pe lungime în fâşii subţiri şi-l pui într-un castron, unde-l amesteci cu zeamă de lămâie şi puţin ulei. Tai fâşii heringul. Cureţi de coajă mărul şi-l tai în cuburi, de dimensiunea cartofilor.

2. Într-un castron, faci sosul. Combini maioneza cu smântâna şi cu mărarul tocat. Adaugi un praf de sare şi puţin piper. Amesteci bucăţile de hering cu merele, cartofii, feniculul şi cu sfecla roşie. Torni sosul şi nişte zeamă de lămâie, dacă mai este cazul, apoi serveşti.

Mai multe