O reţetă gustoasă pe zi: salată de morcov cu portocale
11 octombrie 2013 7:57
Rețete
Ultima actualizare:
Preparare1. Desfaci conopida în bucheţele, le speli sub jet de apă rece, le laşi 20 de minute în apă cu o lingură de oţet pentru a scăpa de eventualele insecte ascunse în inflorescenţă. Le scurgi şi le opăreşti în apă cu sare circa 10 minute, împreună cu morcovii, apoi le scurgi în strecurătoare şi le laşi la răcit.2. Tai morcovii cuburi sau bastonaşe, tai ardeiul fâşii sau rondele şi le aşezi într-o salatieră mare împreună cu bucheţelele de conopidă.3. Adaugi felii de portocală curăţate de coajă şi pieliţele interioare şi le asezonezi cu un sos preparat din ulei de măsline, zeamă de portocale, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Amesteci uşor să nu se zdrobească ingredientele şi serveşti salata presărată cu pătrunjel verde tocat.