O reţetă gustoasă pe zi: Salată de paste cu ton şi sos pesto

28 februarie 2017 11:58   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

250 g roşii

2 căţei usturoi

1-2 legături ceapă verde

1 ardei iute

1 conservă ton

350-400 g paste spirale

sare

piper

Pentru sosul pesto

1 pachet salată rucola

3 căţei usturoi

3-4 linguri ulei de măsline

100 g parmezan ras

sare

piper

Preparare

1. Cureţi ceapa şi usturoiul. Speli roşiile şi le tai în bucăţi mici. Cureţi de seminţe ardeiul iute şi-l mărunţeşti. Scurgi tonul şi fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi de apă şi le pui într-un bol, apoi adaugi ceapa şi ardeiul iute, tăiate rondele, roşiile, bucăţile de ton. Potriveşti gustul de

sare şi piper şi amesteci bine.

2. Pentru sosul pesto, speli salata, o usuci, apoi o mărunţeşti. Într-un mojar, zdrobeşti căţeii de usturoi, adaugi salata puţin câte puţin şi amesteci bine, cu mişcări circulare, până când obţii o pastă verde. Încorporezi şi parmezanul, iar la final, uleiul în fir subţire. Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi amesteci în salată.

Mai multe