O reţetă gustoasă pe zi: Şarlotă cu portocale

9 ianuarie 2017 12:14   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă

450 g făină

300 g zahăr

1 lingură unt

150 ml suc proaspăt de portocale

1 linguriță praf de copt

Pentru șarlotă

2 portocale

4 gălbenușuri

150 ml lapte

40 g zahăr

20 g gelatină

200 ml apă

Pentru sirop

250 ml suc de portocale

Preparare

Pentru blat, bați albușurile spumă. Separat, mixezi gălbenușurile cu zahărul și cu untul moale. Adaugi făina și sucul de portocale. Tot aici încorporezi și amestecul de albușuri, apoi praful de copt. Aluatul obținut îl pui într-o tavă cu pereții detașabili tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit 45 de minute.

Când blatul este gata, îl însiropezi cu suc de portocale.

Pentru șarlotă, înmoi gelatina în apă rece 10 minute, apoi adaugi sucul de la o portocală. Separat, bați gălbenușurile. Laptele îl pui pe foc și-l amesteci cu coaja de la cele două portocale și zahărul. Îl lași

să fiarbă 2 minute, apoi torni sucul de la cealaltă portocală și amestecul de gălbenușuri. Fierbi compoziția 12 minute, amestecând, apoi o laşi să se răcească. Între timp, pui gelatina pe baie de aburi până se topește complet, fără să fiarbă. Ulterior, o amesteci cu cealaltă compoziție. Peste blatul însiropat pui crema și dai prăjitura la frigider peste noapte.

Mai multe