O reţetă gustoasă pe zi: Shaorma de casă
Ingrediente
Pentru clătite
150 g făină
3 ouă
50 g unt
375 ml lapte
sare
ulei
o portocală mică
Pentru umplutură
5 fire ceapă verde
250 g ciuperci
500 g piept de pui
1 lingură ulei
200 g smântână
2 linguri zeamă lămâie
sare
piper
Preparare
Speli portocala şi o storci. Amesteci ouăle, făina, sucul de portocală şi sarea. Adaugi treptat untul înmuiat la temperatura camerei şi laptele. Mixezi bine şi laşi să se odihnească 30 de minute.
Cureţi firele de ceapă, le speli şi le toci. Peste ciupercile curăţate, spălate şi tăiate felii, pui zeamă de lămâie. Tai pieptul de pui fâşii şi-l rumeneşti în ulei. Condimentezi cu sare şi piper, pui bucăţile de carne pe o farfurie şi le păstrezi la cald. În aceeaşi tigaie, căleşti ceapa şi ciupercile, pui din nou carnea şi adaugi smântâna.Faci 8 clătite din aluatul pe care l-ai lăsat să se odihnească. Umpli clătitele cu compoziţia de carne şi le serveşti cu smântână, asezonate cu sare, piper şi cu verdeaţă.