O rețetă gustoasă pe zi: Somon cu legume la cuptor
Rețeta gustoasă de azi este Somon cu legume la cuptor.
Ingrediente Somon cu legume la cuptor:
2 medalioane de somon, 1 căpățână broccoli, 500 g varză de Bruxelles, 200 g roșii cherry, boabe de piper, 1 ceapă, sare, piper, ulei, lămâie.
Preparare Somon cu legume la cuptor:
Speli și usuci medalioanele de pește, apoi le dai cu sare și piper, după gust. Cureți, speli și tai ceapa julien. Rupi broccoli buchețele, verzei îi tai cotoarele, iar roșiile le crestezi ușor la codiță, apoi le speli sub jet de apă și le scurgi. Torni puțin ulei într-o tavă, pui legumele, le potrivești gustul de sare și piper, apoi așezi medalioanele de pește și le stropești cu zeama de la lămâie. Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptor 30 de minute. În ultimele 10 minute, îndepărtezi folia și presari, dacă vrei, câteva boabe de piper. Servești peștele decorat cu feliuțe de lămâie, alături de legume.