O reţetă gustoasă pe zi: Specialitate la cuptor
IngredientePentru mămăligă200 g mălai grişat175 ml apă îndoită cu 175 ml lapte2 linguri unt 1 lingură brânză de oiun praf de sarePentru garnitură4-5 roşii tari, bine coapte100 g caşcaval2 linguri uleiierburi aromate (busuioc uscat, oregano uscat, tarhon uscat)sare
Preparare
1. Prepari o mămăligă din apă şi lapte, mălai grişat şi un praf de sare, la care adaugi unt şi brânză de oi. După ce s-a fiert, o răstorni pe o planşetă şi o laşi să se răcorească.
2. Tai mămăliga felii pe care le aşezi într-o formă unsă cu puţin ulei, pe două şiruri paralele, între care intercalezi felii de roşii. Presari ierburi aromate şi aşezi caşcavalul felii.
3. Introduci forma la cuptor pentru 20 de minute până se rumeneşte frumos la suprafaţă şi o serveşti caldă cu iaurt sau cu smântână.