O reţetă gustoasă pe zi: Ștrudel de casă

18 august 2014 15:04   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente Pentru aluat 500 g făină 3 linguri ulei 200 ml apă caldă 1 praf de sare

Pentru umplutură

400 g prune fără sâmburi

100 g zahăr

3 linguri lichior de migdale

unt pentru uns tava

3 linguri griş

1 pahar de smântână

50 g migdale

100 g zahăr pudră pentru decorat

Preparare

Amestecă făina cu uleiul şi sarea. Adaugă treptat apa călduţă şi frământă un aluat tare. Acoperă-l şi lasă-l 20 de minute la loc cald.Taie prunele felii, aşază-le într-un castron, presară-le cu zahăr, stropeşte- le cu lichiorul de migdale şi lasă-le să stea la macerat 10-15 minute.Întinde cu mâna foaia de aluat trăgând de ea din mijloc spre margini. Păstrează partea groasă de la margini pentru o altă foaie.Aşază foaia pe planşetă, unge-o cu smântâna amestecată cu griş, adaugă prunele şi rulează foaia de plăcintă cu umplutura în interior. Decorează cu migdale şi aşază rulada într-o tavă unsă cu unt. Rumeneşte-o în cuptorul bine încins aproximativ 35 de minute.

Mai multe