O reţetă gustoasă pe zi: Ștrudel de casă
Ingrediente Pentru aluat 500 g făină 3 linguri ulei 200 ml apă caldă 1 praf de sare
Pentru umplutură
400 g prune fără sâmburi
100 g zahăr
3 linguri lichior de migdale
unt pentru uns tava
3 linguri griş
1 pahar de smântână
50 g migdale
100 g zahăr pudră pentru decorat
Preparare
Amestecă făina cu uleiul şi sarea. Adaugă treptat apa călduţă şi frământă un aluat tare. Acoperă-l şi lasă-l 20 de minute la loc cald.Taie prunele felii, aşază-le într-un castron, presară-le cu zahăr, stropeşte- le cu lichiorul de migdale şi lasă-le să stea la macerat 10-15 minute.Întinde cu mâna foaia de aluat trăgând de ea din mijloc spre margini. Păstrează partea groasă de la margini pentru o altă foaie.Aşază foaia pe planşetă, unge-o cu smântâna amestecată cu griş, adaugă prunele şi rulează foaia de plăcintă cu umplutura în interior. Decorează cu migdale şi aşază rulada într-o tavă unsă cu unt. Rumeneşte-o în cuptorul bine încins aproximativ 35 de minute.