O rețetă gustoasă pe zi: Stufat de miel

30 aprilie 2021 15:14   Rețete
Ultima actualizare:

Rețeta gustoasă de azi este Stufat de miel.

Ingrediente Stufat de miel:   

1 kg carne de miel

500 g ceapă verde

2-3 legături usturoi verde

1 cană suc de roşii

1 linguriţă făină

1 ceaşcă mare ulei

sare

1 lingură oţet.

Preparare Stufat de miel:       

Tai ceapa și usturoiul, le pui împreună într-un vas adânc şi le opăreşti. Le scoţi într-o sită, le scurgi bine şi le căleşti uşor în ulei. Tai carnea bucăţi nu foarte mari, o căleşti apoi în uleiul rămas de la ceapă şi usturoi. Pui zarzavatul împreună cu carnea călită într-o cratiţă încăpătoare, torni apă caldă sau supă de legume, cât să le acoperi şi le fierbi înăbuşit 15 minute. Torni sucul de roşii şi făina amestecată cu 2 linguri de apă, 1 lingură de oţet şi sare după gust. Pui la foc mic, până s-a fiert bine carnea, iar sosul a scăzut suficient. Poftă bună!

Mai multe