O reţetă gustoasă pe zi: Supă-cremă de morcovi

15 februarie 2017 14:46   Rețete
Ultima actualizare:
Content image

Ingrediente

1 kg morcovi

4 cartofi

2 rădăcini pătrunjel

1 ţelină

4 căţei usturoi

1 praf piper

coriandru, opţional

1 lingură ulei

1 lingură unt

sare după gust

Preparare

1. Cureţi şi speli legumele, le tai cuburi şi le căleşti în uleiul încins împreună cu untul. Torni apă cât să le acopere, pui sare şi le laşi să fiarbă bine.

2. Când sunt gata, le dai deoparte să se răcorească puţin şi le pasezi cu un blender. Piureul obţinut îl mai subţiezi cu puţin din zeama în care au fiert legumele ca să dai supei consistenţa dorită. O mai laşi pe foc 10 minute, atât cât să se combine aromele, şi o serveşti, dacă vrei, presărată cu coriandru şi cu piper.

Mai multe