O reţetă gustoasă pe zi: Supă de ceapă

18 ianuarie 2017 11:44   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

4-5 cepe

1 lingură făină

1 l supă de pui

sare

½ baghetă

piper

1 legătură ceapă verde

2-3 linguriţe zahăr

90 g unt

caşcaval ras (pentru crutoane)

Preparare

1. Cureţi cepele şi le tai nu foarte mărunt. Pui untul într-o oală, îl laşi să se topească, apoi adaugi ceapa şi zahărul. Laşi totul la foc mic, 10-15 minute, ca să se caramelizeze. Adaugi făina, amesteci şi torni supa de pui, piper şi sare, după gust. Laşi să fiarbă aproximativ 30 de minute.

2. Pentru crutoane, tai felii de pâine, le presari cu puţin piper şi le dai la cuptor, ca să se rumenească. Când sunt gata, le presari cu caşcaval ras, le aşezi în bolurile cu supa de ceapă şi le dai puţin la cuptor ca să se gratineze caşcavalul, apoi le serveşti presărate cu ceapa verde tăiată.

Mai multe