O rețetă gustoasă pe zi: Supă de ceapă
Rețeta gustoasă de azi este Supă de ceapă.
Ingrediente Supă de ceapă:
5 cepe, 90 g unt, 2 linguriţe zahăr, 1 lingură făină, 1 l supă de pui, sare, piper, ½ baghetă feliată, caşcaval ras, pentru feliile de pâine.
Preparare Supă de ceapă:
Cureţi cepele şi le tai în felii cât mai egale. Topeşti untul într-o oală, adaugi ceapa şi zahărul. Laşi totul la foc mic, câteva minute, torni câteva linguri de supă și ții până se evaporă lichidul, apoi mai torni câteva linguri de supă și ții să se caramelizeze ceapa. Combini făina cu supa rămasă, apoi o torni în oală, amestecând continuu. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Laşi supa să fiarbă 30 de minute, la foc mic, amestecând din când în când. 2 Presari feliile de pâine cu piper şi le dai la cuptor câteva minute, ca să se rumenească. Când sunt gata, presari caşcaval ras, după gust, torni supa în boluri şi aşezi feliile în lichidul fierbinte. Dai bolurile la cuptor câteva minute, ca să se topească puțin caşcavalul.