O reţetă gustoasă pe zi: Supă de pește cu găluște

19 ianuarie 2018 12:03   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

2 medalioane crap, 1 ţelină, 1 păstârnac, 2 morcovi, apă, sare, piper; Pentru găluşte: 2 ouă, 6 linguri griş, 1 lingură ulei, sare, pătrunjel, leuştean, pentru decor.

Preparare:

Speli şi cureţi legumele, apoi le pui la fiert în apă cu puţină sare. Când sunt aproape gata, adaugi medalioanele de peşte spălate şi scurse în prealabil. Le fierbi 10 minute, după care le scoţi şi le dezosezi. Separat, pregăteşti găluştele. Baţi ouăle bine şi adaugi grişul în ploaie, apoi uleiul, sare şi pătrunjelul tocat. Când compoziţia e omogenă, o dai la frigider 10 minute. Bagi lingura în supa fierbinte, iei câte puţin din amestec şi formezi găluştele. Introduci bucăţile de peşte înapoi în supă şi mai fierbi încă 10 minute, ca să se combine aromele. Stingi focul, potriveşti de sare şi piper, după care adaugi frunze tocate de leuştean.

Mai multe