O reţetă gustoasă pe zi: Tartă crocantă cu fructe
Preparare1. Într-un castron mare se amestecă făina cu praful de sare, se adaugă apoi untul şi margarina tăiate bucăţele şi se mixează până când compoziţia devine nisipoasă. Se adaugă apoi oul bătut separat cu apa şi oţetul. Se frământă un aluat potrivit de tare şi se lasă la frigider circa 30 de minute. 2. Se întinde o foaie de aluat cu care se tapetează, până sus, o formă de tartă demontabilă. Se acoperă cu folie specială de copt şi se adaugă boabe de fasole, pentru a împiedica aluatul să se umfle la copt. Se coace blatul circa 10 minute.3. Între timp, se mixează iaurtul, zahărul, făina, oul şi gălbenuşul, zahărul vanilinat şi praful de sare până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă cireşele, se amestecă cu o lingură de lemn şi se toarnă umplutura peste blatul tartei. Se pune din nou la cuptor pentru circa 25 de minute.4. Separat, se amestecă ingredientele pentru crustă, la sfârşit se adaugă migdalele zdrobite şi se obţine un aluat sfărâmicios, care se presară deasupra tartei. Se mai lasă la cuptor încă 10 minute. Se scoate din formă după răcirea completă şi se porţionează cu un cuţit zimţat, bine ascuţit.