O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu bezea
Ingrediente:
Pentru aluat: 400 g făină, 150 g zahăr, 5 linguri unt, 100 ml apă călduță, 1 praf de sare, 2 ouă, 1 plic praf de copt; Pentru bezea: 5 albușuri, 200 g zahăr, 1 lingură zeamă de lămâie, 50 g struguri, 1 mână de miez de nucă, zahăr pudră, pentru decor.
Preparare:
Cerni făină, adaugi sarea și praful de copt. Într-un alt bol pui untul la temperatura camerei, zahărul și amesteci până se omogenizează. Adaugi untul peste făină, ouăle și torni apă treptat până obții un aluat elastic. Învelești aluatul într-o folie alimentară și-l dai la frigider 1-2 ore. Încingi cuptorul. Scoți aluatul, îl întinzi și-l pui într-o tavă rotundă tapetată. Îl înțepi din loc în loc cu furculița. Mixezi albușurile spumă tare, adaugi treptat zahărul și zeama de lămâie. Pui bezeaua peste aluat, apoi așezi boabele de struguri și miezul de nucă. Dai tava la cuptor 20-25 de minute până ce se rumenește bezeaua. Decorezi prăjitura cu zahăr pudră după ce s-a răcit.