O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu brânză

15 mai 2017 12:21   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

125 g zahăr

160 g unt

1 ou

1 praf sare

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci

250 g iaurt

150 g zahăr

75 g făină

2 ouă

1 plic zahăr vanilat

200 g cireșe fără sâmburi

Preparare

1. Într-un vas, pui făina cu zahărul și sarea, apoi adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până se omogenizează. La final, pui oul și frămânți până când obții un aluat cu textură fină. Îl dai la frigider o oră.

2. Amesteci brânza de vaci cu iaurtul, zahărul, făina, zahărul vanilat și gălbenușurile. Separat, bați spumă albușurile și le adaugi în compoziție.

3. Într-o formă rotundă, tapetată, întinzi coca într-un strat subțire, inclusiv pe marginile tăvii, și o înțepi din loc în loc. Dai aluatul la cuptorul încins, 10 minute. Scoți tava, lași puțin să se răcorească și adaugi umplutura peste care presari cireșele. Bagi din nou prăjitura la cuptor încă 35 de minute.

Mai multe