O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu brânză și ceapă caramelizată

20 iunie 2017 12:38   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru aluat: 85 g unt, 3 linguri apă, 1 lingură zahăr, 1 lingură ulei,

sare, 1 cană făină. Pentru umplutură: 3 cepe albe tocate fin, 2 linguri unt, sare, un pic de zahăr, 2-4 linguri vin sec, 300 g brânză de oaie, 2 ouă, 200 g smântână.

Preparare:

Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi bine. Formezi o bilă și o laşi la rece 15 minute. Întinzi aluatul cu sucitorul, apoi îl pui în tavă. Înţepi cu furculiţa din loc în loc şi mai dai la frigider încă 15 minute, apoi bagi la cuptor 15 minute. Pentru umplutură, încingi untul într-o tigaie, adaugi ceapa şi amesteci bine, până se mai caramelizează şi, cu o spatulă, amesteci la fiecare 5 minute. Când ceapa se închide la culoare, presari puţină sare şi zahărul. Amesteci, apoi dai la o parte de pe foc. Torni vinul, câte o lingură sau două, pe rând. Amesteci bine, apoi dai la o parte de pe foc. Când s-a mai răcit, pui brânza fărâmiţată. Baţi smântâna cu ouăle. Torni umplutura, peste care adaugi amestecul de smântână cu ou. Dai la cuptor până se rumeneşte.

Mai multe