O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu brânză şi pere

22 septembrie 2016 11:18   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru blat

125 g făină

50 g migdale măcinate

100 g unt

100 g brânză de vaci

1 ou

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci

2 ouă

5 pere

120 g zahăr

100 g smântână

Preparare

1. Amesteci făina, migdalele măcinate cu untul și cu brânza. Adaugi oul, omogenizezi și întinzi aluatul pe masa tapetată cu făină, apoi îl așezi într-o tavă cu pereții detașabili. Îl dai la congelator 20 de minute.

2. Pentru umplutură, mixezi brânza cu smântâna, ouăle și cu zahărul. Cureți perele de semințe și de coajă, iar două dintre ele le tai cubulețe și le adaugi în compoziția de brânză.

3. Torni umplutura peste aluat și dai tava la cuptorul preîncălzit 50 de minute. Când prăjitura s-a răcit, o decorezi cu felii de pară.

Mai multe