O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu caise

4 august 2014 11:57   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente Pentru aluat 125 g unt 250 g făină 50 g zahăr pudră 1 gălbenuş 4 linguri apă rece

Pentru umplutură

50 g gem caise

50 g pesmet

300 g caise

50 g alune

Preparare

1. Tai în bucăţi mici untul înmuiat la temperatura camerei. Cerni făina într-un vas, adaugi zahărul pudră, gălbenuşul, untul şi amesteci. Adaugi apa rece şi frămânţi un aluat moale.

2. Întinzi o foaie puţin mai mare decât diametrul unei tăvi de 26 cm. Pui foaia în tava unsă, îmbrăcând marginile cu aceasta.

3. Ungi aluatul de pe fundul tăvii cu gem şi îl presari cu pesmet. Speli şi usuci caisele, le tai în jumătăţi şi le scoţi sâmburii.

4. Aşezi jumătăţile de caise peste pesmet şi le presari cu alune. Dai tava la copt pentru 30 minute. Laşi să se răcească, apoi tai felii şi serveşti.

Mai multe