O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu cartofi

13 noiembrie 2017 13:15   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru aluat: 450 g făină, 1 plic praf de copt, 3 gălbenușuri, 250 g unt, 250 g smântână, 1 praf sare; Pentru umplutură: 6 cartofi, 1 ceapă, 1 pește afumat, 3 ouă, 2 linguri făină, 50 g unt, sare, piper, 50 g smântână, 100 g cașcaval, ardei gras, mărar, opţional.

Preparare:

Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt stins, apoi încorporezi gălbenușurile bătute, untul și smântâna. Sărezi, dai totul la frigider 30 de minute, apoi întinzi aluatul în strat uniform și-l pui în tavă, astfel încât să acopere și marginile. Îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc. Pentru umplutură, fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi și-i zdrobești. Tai ceapa julien, o călești și o pui peste cartofi. Adaugi peștele afumat curăţat și rupt în bucăţele, apoi 2 ouă, făină, unt, sare și piper. Amesteci totul și torni compoziţia peste aluat. Adaugi ardei gras tăiat fâșii, dacă dorești, și smântâna amestecată cu oul rămas. La final, razi cașcavalul și, după preferinţă, poţi pune și mărar tocat. Dai tarta la cuptor 30 de minute.

Mai multe