O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu cartofi şi broccoli
Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină
100 g unt
1 ou
sare
Pentru umplutură
200 g brânză de vaci
2 cartofi
200 g telemea sărată
100 g caşcaval ras
3 ouă
½ fir de praz
100 g şuncă (kaizer)
ulei
½ căpăţână broccoli
1 ardei capia roşu
sare
piper
Preparare
1. Opăreşti broccoli 3 minute, în apă cu sare. Îl scurgi într-o sită. Opăreşti 5 minute şi ardeiul capia. Cartofii tăiaţi cubuleţe îi fierbi în apă cu sare. Pentru aluat, baţi oul, pui sare, apoi torni, în ploaie, făina şi adaugi untul moale. Frămânţi bine şi dai la rece, până pregăteşti umplutura. Căleşti rondelele de praz împreună cu şunca. Baţi ouăle în care pui telemeaua sfărâmată. Separat, amesteci brânza de vaci cu ardeiul şi presari sare şi piper.
2. Ungi forma de copt. Întinzi aluatul, nu foarte subţire, şi-l aşezi în tavă. Adaugi restul ingredientelor, torni amestecul de ouă şi telemea şi pui broccoli. Pui caşcavalul ras şi dai la cuptor, până se rumeneşte tarta.