O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu ceapă

17 august 2017 12:49   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat

100 g unt rece

200 g făină

1 praf de sare

1 ou bătut uşor

Pentru umplutură

3 felii groase de bacon, tăiate

3 cepe roşii mari, tăiate fin

2-3 căţei de usturoi

240 g smântână

1 ou

1 gălbenuş

piper, după gust

1 praf de sare

3 fire ceapă verde

50 g caşcaval ras

Preparare

Pentru aluat, scoţi untul rece de la frigider, îl tai în cubuleţe şi îl pui într-un vas cu făina şi sarea. Amesteci bine până obţii o compoziţie cu aspect fărâmicios. Adaugi oul bătut şi continui să omogenizezi până se formează un aluat moale, dar nu îl frămânţi. Îl înveleşti în folie şi îl dai la rece între 30 şi 60 de minute.

Când s-a întărit, întinzi o foaie pe o suprafaţă pudrată cu făină. Tapetezi forma de tartă şi aşezi aluatul inclusiv pe margini. Îl înţepi din loc în loc şi îl dai la cuptorul încins 20-25 de minute.

Sotezi fâşiile de bacon la foc mediu, aproape 4 minute, până devine uşor crocant. Când sunt gata, le scoţi pe şerveţele. Adaugi ceapa roşie şi usturoiul în grăsimea din tigaie şi le sotezi câteva minute. Într-un vas separat, amesteci smântâna, oul întreg, gălbenuşul, piperul şi sarea până la omogenizare. Adaugi ceapa verde tăiată.

Peste aluatul de tartă copt, torni umplutura, presari fâşiile de bacon şi caşcavalul dat prin răzătoare. Torni compoziţia de smântână şi ou şi mai laşi la cuptor 25 de minute. Înainte de servire, laşi tarta să se răcească 10 minute.

Mai multe