O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu cremă de ciocolată

23 februarie 2017 12:54   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru blat

350 g făină

2 linguri cacao

120 g zahăr pudră

1 praf de sare

200 g unt

1 gălbenuș

Pentru cremă

330 g ciocolată neagră

300 g smântână pentru frișcă

Preparare

1. Amesteci făina cu pudra de cacao, zahărul și sarea. Adaugi untul moale și gălbenușul. Frămânți până când aluatul începe să se sfărâme. Îl întinzi într-o tavă tapetată și-l dai la congelator 30 de minute. Ulterior, acoperi aluatul cu hârtie de copt peste care pui o mână de fasole boabe și-l dai la cuptor 25 de minute. Îndepărtezi hârtia și fasolea și mai dai tava la cuptor încă 10 minute.

2. Pentru cremă, bați smântâna până se întărește apoi o pui pe foc până începe să dea în clocot. Frișca fierbinte o strecori și o torni peste bucățile de ciocolată. Amesteci până se topește, apoi răstorni crema peste blat. Dai tarta la frigider două ore.

Mai multe