O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu cremă de vanilie
28 decembrie 2014 13:16
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente
- Pentru aluat
- 150 g unt
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 4 linguri apă
- 1 esenţă vanilie
- 1 cană de făină
- Pentru cremă
- 500 ml lapte
- 6 gălbenuşuri
- 1 lingură mălai
- 1 lingură făină
- 1 esenţă de vanilie
- 5 linguri zahăr
- Pentru decor
- 4 mere
- ½ lămâie
- frunze de mentă
Preparare: Pentru blat, frămânţi un aluat potrivit de tare din toate ingredientele şi îl laşi o oră la rece. Ungi o tavă de tartă cu unt şi o tapetezi cu făină, aşezi aluatul, îl întinzi cu mâna pe pereţii formei până la jumătate şi o dai la rece.Merele le tai felii foarte subţiri şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Amesteci laptele cu gălbenuşurile bătute, făina, mălaiul, zahărul şi esenţa de vanilie şi torni compoziţia peste aluatul din tartă. Dai forma la cuptor 15 minute, o scoţi, aşezi feliile de mere în formă de floare sau cum doreşti şi o mai introduce la cuptor pentru 25 de minute la foc mic. O decorezi cu frunze de mentă.