O rețetă gustoasă pe zi: Tartă cu cremă de vanilie
Rețeta gustoasă de azi este Tartă cu cremă de vanilie.
Ingrediente Tartă cu cremă de vanilie:
Pentru aluat: 170 g făină, 80 g unt, 1 lingură zahăr, 2 linguri apă foarte rece, 1 praf de sare;
Pentru umplutură: 3 mere, 500 ml lapte, 2 gălbenușuri, 50 g amidon, 150 g zahăr, 1 lingură unt, 1 fiolă esență vanilie.
Preparare Tartă cu cremă de vanilie:
Pentru aluat, amesteci într-un bol făina, zahărul și sarea, apoi adaugi untul foarte rece, tăiat cubulețe. Combini ingredientele până obții un amestec sfărâmicios, apoi torni apa și continui să frămânți până când aluatul devine omogen. Îl dai la frigider o oră. Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi încorporezi amidonul. Dai laptele în clocot și îl torni în fir subțire în amestec. Așezi vasul din nou pe foc, adaugi esența de vanilie și amesteci cu un tel până când compoziţia începe să se îngroaşe. Dai focul mic și lași pe aragaz încă 5 minute, continuând să amesteci. La final, încorporezi untul. Lași crema la răcorit. Speli și cureți merele de cotoare și de semințe, apoi le feliezi subțire. Din aluat, întinzi o foaie pe care o așezi într-o formă rotundă, de tartă, inclusiv pe pereți. Torni crema de vanilie, iar deasupra aranjezi feliile de mere. Dai tarta la cuptorul preîncălzit, 10 minute, la 180 °C, apoi încă 25-30 de minute, la 160 °C.