O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu dovleac

12 octombrie 2016 12:08   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat

350 g făină

200 g unt

2 linguri zahăr

sare

6-10 linguri apă

Pentru umplutură

250 g piure de dovleac copt

250 g dulceață de mere

150 g zahăr

100 g unt

1/2 linguriță scorțișoară

200 ml lapte condensat

100 g nuci măcinate

sare

80 g făină

3 ouă

Preparare

1. Amesteci făina cu zahărul și sarea. Adaugi untul tăiat bucățele și mixezi. Ulterior, torni câte 2-3 lingurițe de apă rece și continui să mixezi până obții un aluat moale, lipicios. Învelești aluatul în folie alimentară și-l pui la frigider o oră.

2. Pentru umplutură, amesteci piureul de dovleac cu dulceața de mere, 50 g de zahăr, scorțișoara, sarea, ouăle bătute în prealabil și laptele condensat.

3. Întinzi aluatul de la frigider într-o tavă unsă cu unt într-un strat de 3-5 cm. Pui umplutura peste el și coci 50 de minute.

4. Amesteci 100 g de zahăr cu făina și cu untul. Adaugi nucile măcinate. Când prăjitura e gata, o acoperi cu amestecul de nuci și o mai dai la cuptor 15 minute. O poți servi la o oră după ce s-a răcit.

Mai multe