O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu hamsii

25 iulie 2014 19:29   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente Pentru aluat 200 g făină ½ linguriţă sare 180 g + 20 g margarină 1 lingură oţet un praf de copt Pentru umplutură 300 g hamsii proaspete 4 cepe 150 g măsline 2 cartofi medii 5 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 50 ml ulei pentru prăjit sare piper

Preparare

Cureţi peştii, îi speli, îi usuci şi îi laşi 15 minute presăraţi cu sare. Pui la fiert cartofii tăiaţi cuburi în apă clocotită cu sare. Apoi îi zdrobeşti şi adaugi 100 g margarină, să-ţi iasă un piure cremos. Cerni făina, adaugi sarea, zahărul şi cele 180 g de margarină. Amesteci totul cu vârful degetelor până obţii un amestec nisipos. Adaugi 40 ml de apă, oţetul, praful de copt desfăcut în puţin oţet şi, fără să frămânţi prea mult, îl aduni într-un bulgăre. Îl înveleşti cu folie şi îl bagi la rece pentru o oră. Ungi cu margarină o formă pentru tarte. Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi în tavă, îmbrăcându-i bine şi marginile, până sus. Tai surplusul ce depăşeşte marginea de sus a formei. Înţepi tarta pe fund cu furculiţa din loc în loc, o pui în frigider 10 minute, apoi o bagi la cuptor alte 10 minute, acoperită cu hârtie de copt. Scoţi tava din cuptor şi îndepărtezi hârtia. Cureţi, speli şi tai ceapa solzişori mai laţi, pe care îi căleşti în ulei. Laşi ceapa să se răcorească. Potriveşti de sare şi piper piureul pregătit mai înainte şi îi adaugi usturoiul zdrobit. Torni piureul peste blatul de tartă, nivelând cu un cuţit. Pui deasupra ceapa călită şi o răspândeşti pe toată suprafaţa. Formezi un grilaj din hamsii pe toată suprafaţa tartei şi pui în ochiurile acestuia câte o măslină. Dai tava la cuptor 30 de minute, până ce aluatul se rumeneşte pe margini. O laşi să se răcorească puţin în tavă şi apoi o tai şi o serveşti.

Mai multe