O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu jeleu
Ingrediente
Ai nevoie de
Pentru blat
250 g făină
125 g unt
1 gălbenuș
1 praf de sare
50 ml apă
Pentru umplutură
300 g prune
100 g zahăr
100 g nuci
2 linguri griș
1 plic tort gelee transparent
200 ml suc de prune
Preparare
Amesteci untul rece cu făina, până capătă o consistență sfărâmicioasă. Adaugi sarea, gălbenușul și apa rece și frămânți până când se omogenizează. Înfășori aluatul în folie și-l dai la rece 30 de minute. Îl întinzi și-l așezi într-o tavă tapetată. Pentru umplutură, speli prunele, le scoți sâmburii și le tai bucăți. Le amesteci cu nuca sfărâmată, grișul și zahărul și pui umplutura peste aluat. Nivelezi și dai tava la cuptor până se rumenește tarta. O scoți și o lași la răcit. Prepari tortul gelee conform instrucțiunilor de pe ambalaj și-l amesteci cu sucul de prune. Torni jeleul peste tartă și o dai la frigider peste noapte. A doua zi o decorezi după gust și imaginație.