O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu jeleu

2 august 2017 12:40   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Ai nevoie de

Pentru blat

250 g făină

125 g unt

1 gălbenuș

1 praf de sare

50 ml apă

Pentru umplutură

300 g prune

100 g zahăr

100 g nuci

2 linguri griș

1 plic tort gelee transparent

200 ml suc de prune

Preparare

Amesteci untul rece cu făina, până capătă o consistență sfărâmicioasă. Adaugi sarea, gălbenușul și apa rece și frămânți până când se omogenizează. Înfășori aluatul în folie și-l dai la rece 30 de minute. Îl întinzi și-l așezi într-o tavă tapetată. Pentru umplutură, speli prunele, le scoți sâmburii și le tai bucăți. Le amesteci cu nuca sfărâmată, grișul și zahărul și pui umplutura peste aluat. Nivelezi și dai tava la cuptor până se rumenește tarta. O scoți și o lași la răcit. Prepari tortul gelee conform instrucțiunilor de pe ambalaj și-l amesteci cu sucul de prune. Torni jeleul peste tartă și o dai la frigider peste noapte. A doua zi o decorezi după gust și imaginație.

Mai multe