O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu mere caramelizate

15 ianuarie 2017 14:47   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat

130 g făină

60 g unt

40 g zahăr

1 gălbenuș

1 praf de sare

1 linguriță apă rece

Pentru umplutură

6 mere

1 lingură suc de lămâie

100 g zahăr

3 linguri apă

150 g unt

Preparare

Amesteci făina cu untul, iar când capătă un aspect sfărâmicios adaugi gălbenușul, sarea, zahărul și apa rece. Frămânți până se omogenizează ingredientele, formezi din aluat o bilă pe care o înfășori în folie din

plastic și o ții la frigider 30 de minute.

Descojești merele, le tai felii și le stropești cu zeamă de lămâie. Într-o cratiță, topești zahărul, cu apa, iar când capătă o nuanță aurie, pui untul, amesteci până se topește și dai deoparte. Adaugi merele și dai

cratița la cuptor 30 de minute. Întinzi aluatul, îl tai după forma cratiței și-l dai la rece alte 30 de minute. Scoți cratița din cuptor și lași merele să se răcorească, pui aluatul și dai din nou cratița la cuptor aproximativ 30 de minute. După ce s-a răcorit tarta, o răstorni.

Mai multe