O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu mere caramelizate

18 septembrie 2017 11:50   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Ai nevoie de

Pentru blat

250 g făină

1 praf de sare

1 lingură zahăr

170 g unt

5 linguri apă

1 ou

Pentru umplutură

7 mere

200 g zahăr

4 linguri unt

Preparare

Pentru blat, amesteci făina cu untul tăiat cubulețe până când capătă un aspect sfărâmicios. Încorporezi zahărul, sarea, apa și oul și frămânți până când se omogenizează. Îl înfășori în folie alimentară și-l dai la rece.

Cureți merele, le tai jumătăți, le îndepărtezi cotorul și cutia de semințe și le feliezi. Presari zahărul în tavă și deasupra așezi feliile de mere, unele după altele. Pui untul peste mere și deasupra așezi aluatul întins. Dai tava la cuptor până când se rumenește aluatul, scoți tarta, o lași 5 minute să se răcorească, apoi o răstorni. O decorezi după imaginație.

Mai multe